Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 4 személyre:
10 db közepes krumpli, 5 db tojás , 6 db virsli, 1 pohár tejföl, só ízlés szerint, 3 evőkanál vaj, 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A krumplikat egy lábasban héjában puhára megfőzzük, kihűtjük és leszedjük a héját, majd felkarikázzuk. A tojásokat megmossuk, 5-6 perc alatt megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk és tojásszeletelő segítségével karikákra szeleteljük. A virsliket szintén felkarikázzuk és 2 evőkanál olajon megpirítjuk 5 perc alatt. Egy közepes méretű tepsit vagy jénait vajjal kikenünk beletesszük a felkockázott krumpli felét, amit ízlés szerint megsózunk, arra tesszük rá a tojásokat, ennek a tetejére a virsliket, majd újra krumpli, aminek a tetejét megkenünk egyenletesen tejföllel. Előmelegített 160 fokos sütőben, addig sütjük, amíg a tejföl szép aranybarnára pirul.