Az epres piskótarolád egy egyszerű, mutatós de nagyon finom süti, amit kezdők is bátran elkészíthetnek. A tejszínes mascarponés krém és a kevés cukortartalmú de rostgazdag eper remek párosítás együtt, fantasztikus ízharmónia.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók a piskótához körülbelül 35 x 45 cm-es tepsihez:
5 db tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 1/2 csomag sütőpor, 0,5 dl olaj.
A tejszínes mascarponés krém hozzávalók:
25 dkg mascarpone, 3,5 dl növényi tejszín, 5-10 dkg porcukor, vanília/citrom aroma/ 10 dkg fehér csoki/ ízlés szerint más aroma.
A piskóta elkészítése:
A tojásokat a cukorral felverjük körülbelül 6-7 percig, amíg szép világos masszát nem kapunk, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, az olajat és a sütőport, majd fakanállal vagy kézi habverő segítségével óvatosan simára dolgozzuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Amikor megsült, kissé nedves konyharuhára borítjuk, és felcsavarjuk.
A krém elkészítése:
A mascarpone sajtot kézi habverővel kikeverjük a porcukorral. Kemény habbá verjük a tejszínt. Összekeverjük a két részt és ízesítjük a vanília, vagy citrom aromával, vagy ha a fehér csokis változatot készítjük, akkor az olvasztott fehér csokival.
Összeállítása:
A feltekert, kihűlt piskótát kiterítjük, megkenjük a krémmel, eperdarabokat teszünk bele, majd feltekerjük. A tekercs tetejét megkenjük maradék krémmel vagy megszórjuk porcukorral és eperrel díszítjük.
