Dominó szelet

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók 25 szelethez:

50 dkg háztartási keksz, 2 dl tej, 20 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 0,5 dl rum, csipet só, 10 dkg tejcsokoládé, 1,5 evőkanál étolaj, 5 dkg marcipán vagy fondant 

Elkészítése:

A kekszet aprítógépben összetörjük de nem porrá, inkább maradjanak benne nagyobb darabok. A tejet, a vajjal és cukorral összemelegítjük de semmiképp sem forraljuk fel, majd hozzáadjuk a rumot és elkeverjük benne az átszitált kakaóport is. Ezt az egyveleget ráöntjük a kekszre és fakanállal óvatosan összedolgozzuk, de a nyomkodjuk nagyon, hogy a keksz darabok egyben maradjanak. Egy 18 x 24 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és ezt a masszát egyenletesen belenyomkodjuk. 1 órára hűtőbe helyezzük dermedni. Ha már megdermedt, akkor vízgőz fölött felolvasztjuk a tejcsokoládét az olajjal és ráöntjük a sütemény tetejére, majd dermedésig hűtőbe tesszük újra. Addig a fondant vagy marcipán masszát kinyújtjuk, majd a domino mintáit elkészítjük, azaz csíkokat és pöttyöket vágunk ki belőle. 

Ha megdermedt a csokoládé is kiemeljük sütőpapírostól és egyforma szeletekre vágjuk, majd az apró kis csíkokkal és pöttyökel díszítjük. 

Megjegyzés: a kis köröket egy díszítőcső kis kerek végével ki lehet szúrni 

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...