Zserbó

Elkészítési idő: 3 óra

A tészta hozzávalói:

50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 5 dkg zsír, 1,5 dl tej , 2 db tojássárgája, 1 dkg élesztő, 5 dkg porcukor 

A töltelék hozzávalói:

45 dkg darált dió, 25 dkg kristálycukor, 70 dkg lekvár 

Elkészítése:

A lisztet, a vajat és a zsírt összedolgozzuk, majd a többi hozzávalóval készre gyúrjuk. Frissen tartó fóliában 1 órát hűtőben pihentetjük. A pihentetés után 5 egyforma részre osztjuk, majd egyesével 2 mm vékonyra nyújtjuk. A tepsi mérete 35 x 25 cm-es, amiben sütjük, így ekkora méretűre nyújtjuk a tésztát, hogy kitöltse a tepsit. Minden egyes tésztát egyenlően kenünk meg lekvárral, majd egyenletesen szórjuk meg cukros dióval. Ha elkészültünk, letakarva 35 percet kelesztjük szobahőmérsékleten, majd 160°C-on 40 perc alatt készre sütjük.Ha megsült teljesen kihűtjük, majd 15 dkg étcsokoládét gőz felett 1 evőkanál olajjal felolvasztunk, a tetejére simítjuk. Hűtőben még 2 órát pihentetjük, majd szeleteljük.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...