Elkészítési idő: 3 óra
A tészta hozzávalói:
50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 5 dkg zsír, 1,5 dl tej , 2 db tojássárgája, 1 dkg élesztő, 5 dkg porcukor
A töltelék hozzávalói:
45 dkg darált dió, 25 dkg kristálycukor, 70 dkg lekvár
Elkészítése:
A lisztet, a vajat és a zsírt összedolgozzuk, majd a többi hozzávalóval készre gyúrjuk. Frissen tartó fóliában 1 órát hűtőben pihentetjük. A pihentetés után 5 egyforma részre osztjuk, majd egyesével 2 mm vékonyra nyújtjuk. A tepsi mérete 35 x 25 cm-es, amiben sütjük, így ekkora méretűre nyújtjuk a tésztát, hogy kitöltse a tepsit. Minden egyes tésztát egyenlően kenünk meg lekvárral, majd egyenletesen szórjuk meg cukros dióval. Ha elkészültünk, letakarva 35 percet kelesztjük szobahőmérsékleten, majd 160°C-on 40 perc alatt készre sütjük.Ha megsült teljesen kihűtjük, majd 15 dkg étcsokoládét gőz felett 1 evőkanál olajjal felolvasztunk, a tetejére simítjuk. Hűtőben még 2 órát pihentetjük, majd szeleteljük.