Túrórudi pötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el is tűnik a tányérról, ezért nem lehet belőle eleget csinálni.


Elkészítési idő: 60 perc 

Hozzávalók 4-6 személyre: 

25 dkg túró, 3 evőkanál méz, 3 evőkanál háztartási keksz, 1 db citrom, 15 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A túrót jól áttörjük szűrő segítségével, majd hozzáadjuk a mézet és kekszmorzsát, valamint belereszeljük a citrom héját és jó alaposan összedolgozzuk.

Vizes kézzel apró golyókat sodrunk a masszából és tálcára helyezzük őket. Legalább 30 percre a fagyasztóba tesszük, hogy kellően megdermedjenek.

Közben az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd A pöttyökbe fogpiszkát szúrunk és megmártjuk a csokiban, lecsorgatjuk a felesleget, és sütőpapírra téve hagyjuk megszáradni.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...