Túrós omlós pite

 

Elkészítési idő: 90 perc 

A tepsi mérete: 20 x 25 cm

Hozzávalók a tésztához:

40 dkg liszt, 8 dkg zsír, 4 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 3 tojássárgája, csipet só, 0,5 csomag sütőpor, 2 evőkanál tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:

50 dkg túró, 12 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 tojásfehérje

Elkészítése:

A lisztet a hideg margarinnal és a hideg zsírral alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is és egynemű tésztává gyúrjuk de vigyázzunk ne gyúrjuk túl. Folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe helyezzük. Miután pihentettük kétfelé vesszük a tésztát és sütőpapíron a tepsi méretére nyújtjuk mindkét tésztadarabot és az egyiket máris a tepsibe tesszük.

Elkészítjük a tölteléket, méghozzá a túrót a cukrokkal alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a reszelt citrom héját, majd a legvégén a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A tölteléket rásimítjuk a tepsibe helyezett tésztára, majd a másik kinyújtott tésztát ráhelyezzük a töltelékre és megszurkáljuk a tetejét egy villa segítségével. 175 fokra előmelegített sütőbe téve 35-40 perc alatt készre sütjük és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp: a töltelékhez adhatunk mazsolát vagy aszalt gyümölcsöket is.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...