Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 25-30 db-hoz:
50 dkg túró, 8 evőkanál darált háztartási keksz, 15 dkg porcukor, 1 db citrom leve, 1 kávéskanál vanília aroma
Hozzávalók a bevonáshoz:
10 dkg étcsokoládé és 10 dkg tejcsokoládé, 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A túrót egy szűrő segítségével átpasszírozzuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd alaposan összedolgozzuk. 30 percre hűtőbe tesszük, hogy formázható állagot kapjunk, majd a hűtőből kivéve körülbelül 30 grammos golyókat formázunk belőle.
A golyókat sütőpapírra sorakoztatjuk és 10 percre vissza tesszük a hűtőbe. A 10-10 dkg csokoládénkat külön-külön az 1-1 dl olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, majd egyesével belemártogatjuk a túró bon-bonokat, hol a tejcsokoládéba, hol az étcsokoládéba és sütőpapírra rakosgatjuk őket. Ha ezzel kész vagyunk és maradt olvasztott csokoládé, akkor kanál segítségével még csurgatunk rájuk. Kínálás előtt még 20 percre hűtőbe helyezzük, hogy teljesen megdermedjenek. Tetszés szerint díszítjük.