Elkészítési idő: 2 óra
Piskóta tészta hozzávalói:
5 dkg étcsokoládé, 6 dkg cukor, 5 dkg liszt, 3 dkg vaj, 2 dkg, kakaópor, 2 db egész tojás, csipet só.
Étcsokoládés mousse hozzávalói:
10 dkg étcsokoládé, 2 tojássárgája, 3 dkg cukor, 1 dl tej, 1,5 dl habtejszín, 0.5 dkg zselatin, amire 2 dkg hideg vizet öntünk.
Tejcsokoládés mousse hozzávalói:
10 dkg tejcsokoládé, 2 tojássárgája, 3 dkg cukor, 1 dl tej, 1,5 dl habtejszín, 0,5 dkg zselatin, amire 2 dkg hideg vizet öntünk.
Fehér csokoládés mousse hozzávalói:
10 dkg fehér csokoládé, 2 tojássárgája, 3 dkg cukor, 1 dl tej, 1,5 dl habtejszín, 0,5 dkg zselatin, amire 2 dkg hideg vizet öntünk
Kakaópor a tetejére.
A torta elkészítése:
A piskóta tésztához gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét vajjal és a többi hozzávalóból sűrű masszát készítünk, amit 160°C-on 20 perc alatt megsütünk, majd hagyjuk kihűlni.
Mindhárom mousse egyformán készül, mégpedig úgy, hogy a tojássárgákat a cukorral jól elkeverjük, majd az 1 dl tejet melegíteni kezdjük, csak épp langyos hőmérsékletűre és hozzáöntjük a tojásos masszához, visszatesszük a tűzhelyre és krémet főzünk belőle. Amikor levesszük a tűzről beletördeljük a csokoládét, hagyjuk elolvadni benne és legalább 20 percet hagyjuk hűlni. A porzselatint ez idő alatt hideg vízbe szórjuk, hagyjuk pár percet duzzadni benne. A habtejszínt palacsinta állagúra felverjük, majd hozzákeverjük a csokis masszát és ha már a zselatin is megduzzadt, mikróban melegítünk rajta, majd langyos, híg állapotban hozzáöntjük a masszához és jól elkeverjük, majd a torta karikában lévő kihűlt piskótára öntjük. 20 percet pihentetjük a hűtőben, mindhárom mousset, mielőtt ráöntjük a másik réteget. Egy éjszakát pihentetjük a hűtőben, hogy jól összeérjen, majd másnap kakaóporral, csoki darabkákkal, csokiforgáccsal díszítjük a tetejét.
Tipp: Érdemes vax papírral kibélelni a tortaformát körbe, hogy szebben és könnyebben letudjuk venni a tortáról a karikát.
Vax papír hiányában használhatunk genotherm írat tartót is, méretre vágva.