Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók 4 személyre:
Az étcsokoládés krémhez:
8 dkg étcsokoládé, 0,5 dl habtejszín, 20 ml (2 dkg) víz, 5 gramm (0,5 dkg) étkezési zselatin
Tejcsokoládés krémhez:
8 dkg tejcsokoládé, 0,5 dl habtejszín, 20 ml (2 dkg) víz, 5 gramm (0,5 dkg) étkezési zselatin
Fehér csokoládés krémhez:
8 dkg fehér csokoládé, 0,5 dl habtejszín, 20 ml (2 dkg) víz, 5 gramm (0,5 dkg) étkezési zselatin, 3,5 dl habtejszín
Elkészítése:
Az étcsokoládét feldaraboljuk kisebb lábasba és ráöntjük a tejszínt, majd vízgőz fölött felolvasztjuk és félretesszük. A tejcsokival és a fehér csokival is ugyanígy teszünk.
A 3,5 dl habtejszínt majdnem habbá verjük, de még folyósabb állagú maradjon. A tejszínt 3 egyenlő részre osztjuk és a 3 féle olvasztott csokihoz adagoljuk, majd selymesre kikeverjük. 3 külön kis pohárkában megduzzasztjuk a zselatinokat pár perc alatt, majd mikrohullámú sütőben felolvasztjuk és külön-külön hozzákeverjük a csokoládékhoz. Tetszőleges poharakba (lehetőleg olyan pohárba, amiben látszani fog a desszert) adagoljuk, elsőként az étcsokoládés masszát öntjük bele, ez lesz az első réteg, amit 20 percre a fagyasztóba helyezünk, utána a tejcsokoládés és végül a fehér csokoládés, és így járunk el mindhárom réteggel 20-20 perc hűtéssel. A tetejére csokoládét olvaszthatunk, mogyoró darabkákkal megszórhatjuk, csokoládé díszekkel dekorálhatjuk és tálalhatjuk. Roppant egyszerű, mutatós, gyors és hideg pohárdesszert.