Ha kétféle csokoládéból készítünk pohárdesszertet sokkal látványosabb, elegánsabb finomságot kapunk, egész könnyen elkészíthető, nem túl sok alapanyag szükséges hozzá mégis csodálatos még a látványa is.
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg mascarpone krém, 15 dkg étcsokoládé, 15 dkg fehér csokoládé, 5 dl 30%-os habtejszín, 3 dkg cukor
Elkészítése:
A csokoládékat külön-külön gőz fölött felolvasztjuk. A tejszínt a cukorral felverjük de ne legyen túl kemény, inkább folyósabb és kétfelé osztjuk. Az egyik adag tejszínhez hozzákeverjük az olvasztott de nem forró fehér csokoládét, a másik adaghoz az olvasztott étcsokoládét. Ha ezzel megvagyunk, akkor mindkét csokoládés masszához hozzáadunk 15-15 dkg mascarponét és jó alaposan kikeverjük. Kelyhekbe, poharakba vagy tálkákba szedjük méghozzá úgy, hogy ferdén állítjuk a poharakat és egyik oldalára először az egyik féle csokoládés krémet szedjük bele, majd óvatosan fordítunk rajta és a másik felébe, a másik fajta csokoládéból szedünk bele, így helyezzük a hűtőbe 30 percre. Tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal vagy gyümölcsökkel díszítjük, majd tálaljuk.