Téli fagyi

A téli fagyi egy igazi klasszikus édesség, amit általában télen fogyasztunk. Igazi habos de mégis selymesen krémes kakaós, vajas finomság. Általában a gyermekkorunk jut eszünkbe róla, amikor örömmel vásároltunk a kis boltban iskolából hazamenet és mire hazaértünk el is fogyasztottuk. Ezzel a fantasztikus, egész egyszerű recepttel szeretnék egy igazán nosztalgikus hangulatot varázsolni az otthonokba.

Elkészítési idő: 45 perc 

Hozzávalók 8 db-hoz:

8 db fagyi tölcsér, 1/2 csomag főzős csokoládé pudinpor, 1 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál porcukor, 15 dkg 70%-os étcsokoládé, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 13 dkg teavaj, 2,8 dl tej, továbbá 5 dkg étcsokoládé, 1 mokkáskanál olaj 

Elkészítése:

A lisztet és a pudingport egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, a maradék tejet feltesszük a tűzhelyre melegedni de nem forraljuk fel, hozzáadjuk a pudingos keveréket és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Beletördeljük a csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé el nem olvad benne. Nagyon fontos, hogy teljesen kihűtjük a krémet, még langyos se maradjon, ha kihűlt akkor keverjük hozzá a kakaóport. A vajat, a porcukrot robotgép segítségével habosra felverjük, majd ha teljesen kihűlt a csokoládés massza hozzáöntve együtt dolgozzuk őket habos krémmé. 15 percre hűtőbe helyezzük, majd betöltjük vele a tölcséreket habzsák segítségével és újra hűtőbe helyezzük. 5 dkg étcsokoládét gőz fölött 1 mokkáskanál olajjal felolvasztunk és a hűtőből kivéve belemártjuk őket az olvasztott csokoládéba, végül újra hűtőbe téve megdermesztjük rajta a csokoládét és kínáljuk.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...