Kelt kakaóscsiga

 

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók a tésztához 4 személyre:

50 dkg finomliszt, 1 csipet só, 2 evőkanál kristálycukor, 2 db tojás, 2,5 dkg élesztő, 10 dkg margarin, 3 dl tej

Hozzávalók a töltelékhez: 

4 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 4 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál olvasztott margarin a kenéshez

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy tálba mérjük, beleöntjük a felfutott élesztős tejet, majd az összes többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk belőle. Letakarva 40-50 percig kelesztjük. Ha szépen megkelt a tészta, enyhén lisztezett felületre borítjuk és körülbelül 3 mm széles, körülbelül 50 x 40 cm-es téglalapot nyújtunk belőle. A felületét megkenjük az olvasztott margarinnal és megszórjuk egyenletesen a cukrozott kakaóporral, majd a szélesebb oldalánál fogva szépen nem szorosra, de nem is lazára feltekerjük, mint a bejglit. Megigazgatjuk a tésztát, hogy szép henger formája legyen és egy éles kés segítségével körülbelül 4 cm széles szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és letakarva még 20-25 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben 175 fokon készre sütjük. Még langyosan porcukorral hintve tálaljuk.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...