Hozzávalók a tésztához:
20 dkg puha vaj, 20 dkg porcukor, 6 db tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 30 dkg finomliszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 csepp bármilyen színű ételfesték (elhagyható) vagy 1 teáskanál céklapor
Hozzávalók a krémhez:
4 dl tej, 2 evőkanál cukor, 1 csomag tejszínes pudingpor, 2 dl habtejszín, 20 dkg vaj
A krém elkészítése:
A tejet feltesszük forrni, majd 1 csomag tejszínízű pudingport megfőzzük, majd teljesen kihűtjük. Felverjük a habtejszínt, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a vajat, majd alaposan összedolgozzuk, hogy szép sima krémet kapjunk.
Elkészítése:
A vajat a cukrokkal kihabosítjuk, majd a tojások sárgáját hozzádolgozzuk, belecseppentjük az ételfestéket, illetve a céklaport beleszórjuk, aki azt használ és végül a sütőporral elkevert lisztet is hozzászitáljuk.
Ha elkészült akkor egy sütőpapírral bélelt tepsire 3-4 cm-es korongokat formázunk kézzel és egymástól kicsit távolabb sorakoztatjuk őket.
150 fokon körülbelül 10 perc alatt megsütjük és kihűtjük. Az egyik korong közepére krémet nyomunk habzsák segítségével és egy másik korongot rátéve pároztatjuk őket.
Tipp: másnap lesz igazán puha és finom, amikor már összeérnek az ízek.