Tejberizs


Elkészítési idő: 40 perc 

Hozzávalók 4 személyre:

1 liter tej, 1 csipet só, 1 bögre (2,5 dl) rizs, 3 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg margarin vagy vaj 

Elkészítése:

A tejet felforraljuk a cukrokkal, hozzáadjuk a margarint vagy a vajat, és a amikor már forr tartalékra vesszük, ekkor már hozzáöntjük a rizst és 20 percig főzzük lassú tűzön, miközben néha megkevergetjük. Addig főzzük, amíg el nem éri azt a jellegzetes tejberizs állagot, majd a tűzről félrehúzzuk, lefedjük pár percre, hogy a rizs még jobban kifakadozzon. Langyosra hűtjük és fahéjas cukorral meghintve tálaljuk. Kakaóval, csoki öntettel is kiváló desszert.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...