Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 4 személyre:
1 liter tej, 1 dl víz, 35 dkg jázmin rizs, 1 csipet só, 3 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom héja, 10 dkg vaj, ízlés szerint mazsola (elhagyható), 6 db egész tojás
Elkészítése:
Egy lábasban a tejből a cukrokból, a vajból és a rizsből tejberizst főzünk, majd langyosra hűtjük. A tojásokat ketté választjuk, a tojássárgákat jól elkeverjük és ha kihűlt a tejberizs belekeverjük, majd belereszeljük a citrom héját is, megszórjuk mazsolával, a keverésnél vigyázzunk, hogy ne törjük össze. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd azt is beleforgatjuk a masszába.
Sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent 18 x 25 cm-es, magas falú tepsibe vagy jénai edénybe öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon barnul a teteje, alufóliával letakarjuk. Langyosra hűtve szeleteljük, porcukorral meghintve, illetve lekvárral megkenve tálaljuk.
Tipp: friss gyümölccsel vagy friss gyümölcsből készített pürével is tálalhatjuk.