Hozzávalók 6 darabhoz:
50 dkg liszt, 1 csipet cukor, 2 teáskanál só, 1 csomag instant élesztő, 2,5 dl langyos víz, 3 evőkanál olívaolaj, liszt a szóráshoz
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót (az élesztőt nem kell felfuttatni) és körülbelül 10-15 perc alatt selymes tésztává dagasztjuk. 50 percig meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük. Miután megkelt 6 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formázunk a tésztából, majd 20 percet pihentetjük. Ha letelt az idő minden gombócot 2-3 mm vastagságú kör alakúra nyújtunk és az első képen látható módon 7 helyen bevagdossuk, majd a többi kép alapján masni alakúra formázzuk őket. Sütőpapírral ellátott sütőlemezre helyezzük őket, majd letakarva még kelesztjük 30 percet. Ha letelt az idő és megkeltek, enyhén megszórjuk liszttel mindegyik tetejét.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, egy lábasba vizet teszünk a sütő aljába a párásításhoz, majd 25-30 perc alatt készre sütjük és hűtve tálaljuk.