Tárcsán sült tarja, baconos-gombás raguval

Elkészítési idő: 2 óra 

Hozzávalók 4 személyre a húshoz:

1 kg sertéstarja, 1 dl étolaj, 1 csomag grill fűszerkeverék, 1 liter olaj a sütéshez (a tárcsába) 4 db virsli, 4 szelet főtt bacon szalonna, 4 szelet füstölt szalonna 

Elkészítése

A tarját vastagabb szeletekre vágjuk. A fűszer keveréket összekeverjük az étolajjal, minden szeletet alaposan bekenünk vele. Tálcára tesszük és egy éjszakára frissen tartó fóliába csomagolva hűtőbe helyezzük. Másnap a tárcsánk alatt tüzet gyújtunk, majd lassú tűzön az olajban kisütjük szép pirosra mindkét oldalát. A virsliket beirdaljuk majd betekerjük a bacon szeletekkel és 2-3 perc alatt pirosra sütjük. Végül a füstölt szalonnákat is kisütjük a maradék zsiradékon.

Hozzávalók 4 személyre a baconos gombás raguhoz:

20 dkg kockákra vágott bacon szalonna, 25 dkg csiperke gomba, 3 dl főzőtejszín, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál kakukkfű, só, bors ízlés szerint, 2 evőkanál olívaolaj 

Elkészítése:

Egy serpenyőben a bacon szalonnát zsírjára pirítjuk, de nem ropogósra. A szalonna darabokat kiszedjük a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékon megpároljuk, majd megpirítjuk a felszeletelt gombákat a fűszerekkel. Ha ezzel kész vagyunk, akkor felöntjük tejszínnel, visszatesszük a bacon kockákat, megszórjuk liszttel és 3-4 percig főzzük.

Hozzávalók a körethez és a salátához amelyeket kisebb kockákra felvágunk és már tálalhatjuk is mellé:

1 fej jégsaláta, 2 db paradicsom, 1 fej lila hagyma, 1 db kígyóuborka, 2 db fehér paprika 

Köretnek 1 kg burgonyát megpucolunk és hosszúkás szeletekre vágjuk. A tárcsából kiöntjük az olajat, eltöröljük, majd felöntjük 1 liter friss olajjal és a burgonyát pirosra, ropogósra sütjük benne. 

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...