Sütőtökös kocka


Elkészítési idő: 5 óra 

Hozzávalók a kakaós tésztához, amiből kettőt kell sütni külön-külön, a leírt mennyiség 1 piskótához elegendő:

4 tojás, 4 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, 0,5 csomag sütőpor, 3 cl olaj, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 

Hozzávalók a krémhez:

6 dl habtejszín, 25 dkg mascarpone, 20 dkg sütőtök püré, 1/2 teáskanál fahéj, egy csipet gyömbért, egy csipet szerecsendió, 6 evőkanál porcukor, 2 teáskanál zselatin, 5 evőkanál forró víz

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy 40*35 cm-es tepsiben 170 fokon, 15 perc alatt, majd teljesen kihűtjük es hűlés után hosszában megfelezzük, ezt mégegyszer ugyanígy megismételjük, tehát így lesz 4 lapunk. A habtejszínt kemény habbá verjük és két részre osztjuk, egyik részhez adjuk a mascarponet és az átszitált 3 evőkanál porcukrot. Addig keverjük, amíg sűrű krémet nem kapunk. A másik adag felvert habtejszínhez hozzádjuk a sütőtökpürét, a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért és a megmaradt 3 evőkanál átszitált porcukrot és jól kikeverjük. A zselatint vízben feloldjuk és hagyjuk kihűlni, megduzzadni, majd felmelegítjük és hozzáöntjük.

Egy 18 x 25 cm-es tepsit kibéleljük sütőpapírral és belehelyezzük az első piskóta lapot, erre kenjük a sütőtökös krémet, ennek a tetejére a mascarpones krémet, újabb lapot teszünk, majd így folytatjuk és végül a tetejére sütőtökös krém kerül, amire tejcsokoládét reszelünk. Hűtőbe tesszük legalább 4 órára, majd szeleteljük és tálaljuk.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...