A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig a csülök sül, készíthetünk hozzá ízlés szerint köretet, a burgonya szinte bármilyen formában illik hozzá. A ropogós, omlós, szaftos csülök, sörben sütve még finomabb, ha így készítjük a csülköt, a hús szinte leesik a csontról.
Elkészítési idő: 3 óra
Hozzávalók db csülökhöz:
1,5 kg egész csülök, 5 dl sör, 5 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 1 db vöröshagyma, só, bors
Elkészítése:
A csülköt megmossuk alaposan, kicsit be is áztathatjuk annyi vízben, amennyi ellepi. Az olajat összekeverjük ízlés szerint sóval, őrölt borssal és zúzott fokhagymával, majd bedörzsöljük vele a csülköt jó alaposan és lefedve hűtőbe tesszük néhány órára, de még jobb, ha egy éjszakán át pácoljuk. Pihentetés után átrakjuk a húst zsiradékkal kikent tepsibe, rálocsoljuk a maradék páclét és a sör felét. Tegyünk mellé vöröshagymát és lefóliázzuk, majd behelyezzük az előmelegített sütőbe. Sütjük 170 fokon körülbelül 2-2,5 órán át, közben megforgatjuk a csülköt és folyamatosan locsolgatjuk sörrel. Amikor már puha, levesszük róla a fóliát, és megpirítjuk. Frissen, melegen, kicsontozva tálaljuk.