Sörben sült csülök

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig a csülök sül, készíthetünk hozzá ízlés szerint köretet, a burgonya szinte bármilyen formában illik hozzá. A ropogós, omlós, szaftos csülök, sörben sütve még finomabb, ha így készítjük a csülköt, a hús szinte leesik a csontról.

Elkészítési idő: 3 óra 

Hozzávalók db csülökhöz:

1,5 kg egész csülök, 5 dl sör, 5 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 1 db vöröshagyma, só, bors

Elkészítése:

A csülköt megmossuk alaposan, kicsit be is áztathatjuk annyi vízben, amennyi ellepi. Az olajat összekeverjük ízlés szerint sóval, őrölt borssal és zúzott fokhagymával, majd bedörzsöljük vele a csülköt jó alaposan és lefedve hűtőbe tesszük néhány órára, de még jobb, ha egy éjszakán át pácoljuk. Pihentetés után átrakjuk a húst zsiradékkal kikent tepsibe, rálocsoljuk a maradék páclét és a sör felét. Tegyünk mellé vöröshagymát és lefóliázzuk, majd behelyezzük az előmelegített sütőbe. Sütjük 170 fokon körülbelül 2-2,5 órán át, közben megforgatjuk a csülköt és folyamatosan locsolgatjuk sörrel. Amikor már puha, levesszük róla a fóliát, és megpirítjuk. Frissen, melegen, kicsontozva tálaljuk.

Vasárnapi krémes

Elkészítési idő: 4 óra Hozzávalók a tésztához 20-25 szelethez: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg kristálycukor, 20 dkg margarin, 2 db t...