Elkészítési idő: 3-3,5 óra
Hozzávalók 6-8 személyre:
1 kg füstölt csülök, 2 kg sertésköröm, 4 fej vöröshagyma, 4 evőkanál sertészsír, 2 db babérlevél, 3 gerezd fokhagyma, 3 db paradicsom, 2 db fehér paprika, 5 dkg piros arany, 3 evőkanál pirospaprika, só, bors ízlés szerint, chilli paprika (elhagyható)
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd a felmelegített zsírban megdinszteljük pár perc alatt, majd elzárjuk alatta a lángot. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a babérleveleket, a feldarabolt paradicsomot és paprikát, belenyomjuk a piros aranyat és jól elkeverjük.
A körmöket kisebb darabokra vágjuk és egy nagyobb lábasba tesszük őket, ráöntjük a hagymás egyveleget, felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi, sózzuk, borsozzuk és így főzzük körülbelül 1,5 órán keresztül. A csülökhúst is feldaraboljuk és hozzáadjuk a már fövésben lévő körmökhöz, így főzzük tovább még 1,5-2 órát.
Tipp: ha valaki nagyon szereti a csípős ételeket, nyugodtan tehet a végén bele chilli paprikát, attól még pikánsabb ízt érünk el
Tipp: a perzselt köröm a legfinomabb, hiszen a perzseléssel plusz íze lesz a pörköltnek, de ha mégsem jutunk hozzá egyszerűen, akkor otthon akár a gáztűzhelyen vagy szakácsfáklya segítségével könnyedén megperzselhetjük a körmöket