Ropogós kiflik

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók 8 db kiflihez:

50 dkg finomliszt, 1,5 dl tej, 1,5 dl víz 2,5 dkg friss élesztő 0,5 dl olaj, 1 teáskanál só, csipet cukor

Elkészítése:

Az élesztőt 1,5 dl langyos tejbe morzsoljuk, rászórunk egy csipet cukrot, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.

A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a vizet, jól összedolgozzuk, kidagasztjuk, kelesztjük körülbelül 30 percig, majd 8 részre osztjuk, gombóccá alakítjuk és 10 percig pihentetjük. 

A gombócokat egyesével háromszög alakú formákra nyújtjuk, majd alulról felfelé lazán tekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kifliket, pihentetés még 30 perc letakarva.

A sütőt 210 fokra előmelegítjük, az aljába egy edényben vizet teszünk. A kifliket kenjük le vízzel és a forró sütőbe tolva 15 perc alatt süssük szép pirosra.

Vasárnapi krémes

Elkészítési idő: 4 óra Hozzávalók a tésztához 20-25 szelethez: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg kristálycukor, 20 dkg margarin, 2 db t...