Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók 8 db kiflihez:
50 dkg finomliszt, 1,5 dl tej, 1,5 dl víz 2,5 dkg friss élesztő 0,5 dl olaj, 1 teáskanál só, csipet cukor
Elkészítése:
Az élesztőt 1,5 dl langyos tejbe morzsoljuk, rászórunk egy csipet cukrot, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a vizet, jól összedolgozzuk, kidagasztjuk, kelesztjük körülbelül 30 percig, majd 8 részre osztjuk, gombóccá alakítjuk és 10 percig pihentetjük.
A gombócokat egyesével háromszög alakú formákra nyújtjuk, majd alulról felfelé lazán tekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kifliket, pihentetés még 30 perc letakarva.
A sütőt 210 fokra előmelegítjük, az aljába egy edényben vizet teszünk. A kifliket kenjük le vízzel és a forró sütőbe tolva 15 perc alatt süssük szép pirosra.