Ropogós kiflik

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók 8 db kiflihez:

50 dkg finomliszt, 1,5 dl tej, 1,5 dl víz 2,5 dkg friss élesztő 0,5 dl olaj, 1 teáskanál só, csipet cukor

Elkészítése:

Az élesztőt 1,5 dl langyos tejbe morzsoljuk, rászórunk egy csipet cukrot, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.

A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a vizet, jól összedolgozzuk, kidagasztjuk, kelesztjük körülbelül 30 percig, majd 8 részre osztjuk, gombóccá alakítjuk és 10 percig pihentetjük. 

A gombócokat egyesével háromszög alakú formákra nyújtjuk, majd alulról felfelé lazán tekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kifliket, pihentetés még 30 perc letakarva.

A sütőt 210 fokra előmelegítjük, az aljába egy edényben vizet teszünk. A kifliket kenjük le vízzel és a forró sütőbe tolva 15 perc alatt süssük szép pirosra.

Gumisüti

Elkészítési idő:  2,5-3 óra, 20x30cm-es tepsihez, 8-10 személyre Hozzávalók összesen:  5 dl natúr joghurt,  2 db citrom leve,  6 db tojás,  ...