Hozzávalók 50-55 db pogácsához:
50 dkg liszt, 6 dkg vaj, 6 dkg zsír, 2 egész tojás és 1 db tojássárgája, 25 dkg túró, 2-2,5 teáskanál só (ízlés szerint), 3 dkg élesztő, 15 dkg tejföl, tetejére 1 db felvert tojás és 5 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
Egy kelesztőtálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, a zsírt és alaposan elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, az élesztőt nem kell felfuttatni csak belemorzsoljuk. Alaposan kidagasztjuk a tésztát és lefedett kelesztőtálban hűtőbe helyezzük 1 órára. Ha letelt az idő kivesszük a hűtőből és lisztezett felületen 3 cm vastagságúra nyújtjuk, egy éles késsel átlósan megcsíkozzuk a tetejét és tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és letakarva 30 percet pihentetjük. Pihentetés után felvert tojással lekenjük a tetejüket, ízlés szerint megszórjuk sajttal, de el is hagyható. Előmelegített 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük és langyosra hűtve tálaljuk.