Omlós sajtos-túrós rúd


Elkészítési idő: 50 perc 

Hozzávalók 12 személyre:

25 dkg túró, 30 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg fehér sertészsír, 20 dkg reszelt trappista sajt, 2 kávéskanál sütőpor 

Hozzávalók a tetejére: 1 felvert tojás, ízlés szerint szezámmag, köménymag, reszelt sajt

Elkészítése: 

A lisztet és a sót alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a margarint, a zsírt, a reszelt sajtot, végül a sütőport és rugalmas tésztává dolgozzuk. Körülbelül 15 percet pihentetjük, majd lisztezett felületen 5-6 mm vastagságúra kinyújtjuk és 1 cm hosszúságú egyforma rudakra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük a felvert tojással, majd megszórjuk ízlés szerint reszelt sajttal, vagy szezám- illetve köménymaggal. Előmelegített 160 fokos sütőben, körülbelül 12-15 perc alatt készre sütjük.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...