Sajtos, leveles párnák

Elkészítési idő: 60 perc 

Hozzávalók 4 személyre:

Akinek könnyebb bármilyen leveles tészta megfelelő, amit a boltból vásárolunk, ez lehet fagyasztott vagy friss előre kinyújtott, de készíthetünk is a következőképpen.

Hozzávalók a leveles tésztához 4 személyre: 

35 dkg liszt, 30 dkg vaj, 1 teáskanál só, 2 dl víz, 1 teáskanál 20%-os ecet 

A leveles tészta elkészítése:

A lisztet egy tálba tesszük, a hideg vajat hozzáadjuk és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, a sót langyos vízben kevergetve feloldjuk, belekeverjük az ecetet, majd a vajas liszthez adjuk és 10 perc alatt könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle, ami szép fényes, és már elválik a tál falától. Frissen tartó fóliával letakarva behelyezzük a hűtőbe 40 percre. Miután pihentettük kivesszük a hűtőből és legalább 3 x meghajtogatjuk és minden hajtogatás után becsomagolva hűtőszekrényben 20 percen át pihentetjük.

A sajtkrém hozzávalói:

1 db tömlős natúr krémsajt, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg reszelt trappista sajt, pici só 

A sajtkrém elkészítése:

A tejfölt és tömlős natúr krémsajtot összekeverjük, picit sózzuk, a trappista sajtot lereszeljük 

Elkészítése:

Kinyújtjuk a pihentetett tésztát, megkenjük a krémsajt és a tejföl keverékével és megszórjuk reszelt trappista sajttal. Körülbelül egyforma méretű négyzetekre vágjuk pizzavágó segítségével. Kinyújtunk egy másik lapot, amit ugyanakkora négyzetekre vágunk és pite rácsozóval szép mintákat vágunk bele. Ha ezzel megvagyunk ráillesztjük a sajttal töltött négyzetekre és finoman összenyomkodjuk a széleit. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...