Rózsaszín forrócsokoládé


Egy igazán jól elkészített forró csokoládé selymes és krémes ízvilággal nyűgöz le bárkit, gyermeket és felnőttet egyaránt. Van az alap klasszikus forró csokoládé, van a fehér forró csokoládé, de létezik rózsaszín forró csokoládé is, amit most elkészíthetünk együtt. A rózsaszín szín eléréséhez a legeredetibb és a legfinomabb, ha magát a ruby csokoládét használjuk alapanyagnak de mivel nem olyan egyszerű hozzájutni, ezért van más alternatíva is. A ruby csokoládé íze, nagyon hasonlít a fehér csokihoz. "Enyhén málna íz, fehér csoki jelleggel" így fehér csokoládét is használhatunk most a recepthez.

Az ételszínezék lehet természetes, illetve mesterséges alapanyag is. Természetes alapanyagként használhatunk céklaport, epret, málnát, szedret és ha így készítjük még hasonló ízvilágot is kapunk, mint a ruby csokoládénál. De ha egyszerűen csak csajos italra vágyunk a színe miatt, akkor 1-2 csepp ételfesték is megteszi a hatást.

Elkészítési idő: 20 perc 

Hozzávalók 4 személyre:

6 dl tej, 3 dl habtejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál kristálycukor, 20 dkg fehér csokoládé vagy ruby csokoládé, csipet só, 1-2 csepp bármilyen színű mesterséges ételszínezék vagy 1 dl bármilyen piros színű gyümölcs leturmixolva 

Elkészítése: 

Egy edényben feltesszük forrni a tejet, ha felforrt elzárjuk alatta a lángot és beletördeljük a csokoládét, majd megvárjuk, amíg elolvad benne és ha nem ruby csokoládét használunk, ekkor adjuk hozzá az ételszínezéket vagy a leturmixolt gyümölcsöt.

Egy másik edényben a habtejszínt, a vaníliás cukrot és az 1 csipet sót összekeverjük és kis lángon felmelegítjük de nem forraljuk fel. A csokoládés krémet hozzákeverjük az elkészült tejszínes egyveleghez és együtt melegítjük tovább addig, amíg egyneművé válik. Amikor ezzel kész vagyunk turmixgépbe öntjük, majd felhabosítjuk. Poharakba töltjük még forrón, színezett vagy natúr tejszínhabbal esetleg csokoládé forgáccsal díszíthetjük és máris fogyasztható. 

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...