Az ételszínezék lehet természetes, illetve mesterséges alapanyag is. Természetes alapanyagként használhatunk céklaport, epret, málnát, szedret és ha így készítjük még hasonló ízvilágot is kapunk, mint a ruby csokoládénál. De ha egyszerűen csak csajos italra vágyunk a színe miatt, akkor 1-2 csepp ételfesték is megteszi a hatást.
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre:
6 dl tej, 3 dl habtejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál kristálycukor, 20 dkg fehér csokoládé vagy ruby csokoládé, csipet só, 1-2 csepp bármilyen színű mesterséges ételszínezék vagy 1 dl bármilyen piros színű gyümölcs leturmixolva
Elkészítése:
Egy edényben feltesszük forrni a tejet, ha felforrt elzárjuk alatta a lángot és beletördeljük a csokoládét, majd megvárjuk, amíg elolvad benne és ha nem ruby csokoládét használunk, ekkor adjuk hozzá az ételszínezéket vagy a leturmixolt gyümölcsöt.
Egy másik edényben a habtejszínt, a vaníliás cukrot és az 1 csipet sót összekeverjük és kis lángon felmelegítjük de nem forraljuk fel. A csokoládés krémet hozzákeverjük az elkészült tejszínes egyveleghez és együtt melegítjük tovább addig, amíg egyneművé válik. Amikor ezzel kész vagyunk turmixgépbe öntjük, majd felhabosítjuk. Poharakba töltjük még forrón, színezett vagy natúr tejszínhabbal esetleg csokoládé forgáccsal díszíthetjük és máris fogyasztható.