Hozzávalók 4-6 személyre:
60 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 6 dkg cukor, csipetnyi só, 5 dkg margarin, 5 dkg zsír, 3 dl tej, 3 tojássárgája
A tetejére: 10 dkg durvára vágott dió, 15 dkg kristálycukor, 1 db felvert tojás
Elkészítése:
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet tálba öntjük, hozzáadjuk a csipetnyi sót, a cukrot, majd közepébe mélyedést készítünk amibe beleöntjük a felfutott élesztőt betakarjuk liszttel, hozzáadjuk a tojások sárgáját és alaposan kidagasztjuk. Amikor már szép hólyagos a tésztánk konyharuhával letakarjuk, és legalább 30 percet kelesztjük.
Ameddig kel a tészta a diót durvára összetörjük és elkeverjük kristálycukorral.
A cirokszárakat (kukoricaszárakat) enyhén bekenjük zsírral.
Ha megkelt a tészta lisztezett felületre helyezzük, kinyújtjuk és 2 cm-es csíkokat vágunk belőle, majd a cirokszárakra szorosan feltekerjük úgy, hogy teljesen betakarja. A felvert tojással lekenjük, beleforgatjuk a cukros dióba, és sütőpapírral kibélelt tepsibe, egymás mellé sorakoztatjuk.
A tepsiben is kelni hagyjuk 20 percet, majd előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Még melegen kitoljuk belőle a cirok rudakat, hogy ne izzadjon bele a cirok és hűlés után tálaljuk.