Fokhagyma krémleves


Elkészítési idő: 40 perc 

Hozzávalók 2 személyre:

1 fej fokhagyma, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál olívaolaj, 4 dl húsleves alaplé, 2 dl tejszín, ízlés szerint só és fehérbors

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a húsleves alaplével és felforraljuk. Következő lépés, hogy tejszínnel elkeverjük a lisztet csomómentesre, a forrásban lévő levet lehúzzuk a tűzről és kézi habverő segítségével hozzáadjuk, így még együtt 4-5 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.

Pirított kenyér kockákkal vagy pirított kifli karikákkal tálaljuk.

Churros (spanyol fánk)

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók a tésztához 4-6 személyre: 2,5 dl hideg víz, 1 csapott mokkáskanál só, 1 púpozott evőkanál kristálycukor,...