Rántott tejbegríz

Elkészítési idő: 3 óra (kihűtéssel)

Hozzávalók 4 személyre:

1 liter tej, 1 csomag vaníliás cukor, 5 csapott evőkanál kristálycukor, 5 dkg margarin, 1,5 dl víz, 25 dkg búzadara, csipet só, 3 evőkanál liszt, 3 db tojás, ízlés szerint porcukor, fahéj vagy cukrozott kakaópor, 5 dl olaj a sütéshez 

Elkészítése:

A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a margarint, a sót, a kristálycukrot, a búzadarát, a vizet és 5-6 percig főzzük. Jó sűrű masszát kapunk, amit teljesen kihűtünk annyira, hogy megszilárduljon. Ha teljesen kihűlt vizes késsel négyzet alakú kis darabokra vágjuk, ha vastagnak tálaljuk ketté is vághatjuk őket. A lisztet egy tálba szitáljuk, a tojásokat egy másik tálban alaposan felverjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A gríz darabokat először lisztbe forgatjuk, majd a tojásba és az olajban aranybarnára sütjük. Ha mindegyikkel elkészültünk, ízlés szerint fahéjas vagy kakaóporos porcukorral megszórjuk még melegen és így tálaljuk. 

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...