Rántott tejbegríz

Elkészítési idő: 3 óra (kihűtéssel)

Hozzávalók 4 személyre:

1 liter tej, 1 csomag vaníliás cukor, 5 csapott evőkanál kristálycukor, 5 dkg margarin, 1,5 dl víz, 25 dkg búzadara, csipet só, 3 evőkanál liszt, 3 db tojás, ízlés szerint porcukor, fahéj vagy cukrozott kakaópor, 5 dl olaj a sütéshez 

Elkészítése:

A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a margarint, a sót, a kristálycukrot, a búzadarát, a vizet és 5-6 percig főzzük. Jó sűrű masszát kapunk, amit teljesen kihűtünk annyira, hogy megszilárduljon. Ha teljesen kihűlt vizes késsel négyzet alakú kis darabokra vágjuk, ha vastagnak tálaljuk ketté is vághatjuk őket. A lisztet egy tálba szitáljuk, a tojásokat egy másik tálban alaposan felverjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A gríz darabokat először lisztbe forgatjuk, majd a tojásba és az olajban aranybarnára sütjük. Ha mindegyikkel elkészültünk, ízlés szerint fahéjas vagy kakaóporos porcukorral megszórjuk még melegen és így tálaljuk. 

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...