Csokoládé likőr

 

Elkészítési idő: 30 perc 

Hozzávalók 6-8 személyre 8-9 dl likőr:

3 dl habtejszín, 1 dl víz, 3 dl vodka, 1 dl tej, 10 dkg cukor, 2,5 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

Végig alacsony lángon egy lábasban a tejet, a vizet és a cukrot összemelegítjük, amíg a cukor el nem olvad, hozzáadjuk a kakaóport, jól elkeverjük benne, majd a kockákra tördelt csokoládét adagoljuk hozzá, folyamatosan kevergetjük, amíg a csoki teljesen el nem olvad. Hozzáöntjük a tejszínt is, majd összemelegítjük és elzárjuk alatta a lángot.

Langyosra hűtjük, hozzáadjuk a vodkát is és jól elkeverjük. Üvegbe töltjük, hűtőben tároljuk, körülbelül 3-4 hétig eláll.

Megjegyzés: minden fogyasztás előtt érdemes felrázni, mert a csoki és a tejszín megsűrűsödik és leülhet az üveg aljára.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...