Hozzávalók a piskótához, amit 2 x készítünk el:
3 egész tojás, kristálycukor, 1/4 csomag sütőpor, víz, olaj, finomliszt
A piskóta elkészítése:
3 db egész tojásnak lemérjük a súlyát és amennyi a tojás súlya annyi cukrot adunk hozzá és annyi evőkanál vizet, ahány darab a tojás, tehát ebben az esetben 3 kanál. Ezt jól felverjük körülbelül 5-6 percig robotgéppel, majd ehhez adunk 1/4 csomag sütőport és körülbelül 3 cl olajat, majd annyi súlyú lisztet amennyi volt a tojás súlya és ezt már óvatosan keverjük össze kézi habverővel. Az elkészült masszát a tortaformába öntjük,majd előmelegített sütőben 160 fokon megsütjük, körülbelül 25-30 perc alatt. A piskótát néhány percig hűlni hagyjuk a formában, majd kiborítjuk, ahogy fentebb jeleztem ezt 2 x ismételjük meg.
Hozzávalók a krémhez:
5 dl tej, 15 dkg kókuszreszelék, 3 evőkanál kristálycukor, 2 db tojássárgája, 2 csomag tejszínes pudingpor, 3 dl habtejszín
Hozzávalók a díszítéshez:
2 dl habtejszín, mandulaszeletek ízlés szerint
A krém elkészítése:
Egy lábasban 3 dl tejben megfőzzük kókuszreszeléket 3-4 perc alatt. A maradék 2 dl tejhez keverjük a kristálycukrot, a pudingporokat és a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a megfőtt kókuszhoz összefőzzük, amíg sűrű nem lesz és teljesen kihűtjük. Ha teljesen kihűlt hozzáöntjük a 3 dl tejszínt és együtt felverjük, így szép masszív krémet kapunk. Ha kihűltek a piskóták, mindkettőt félbe vágjuk és a krémmel megtöltjük a torta lapokat egyenletesen, körbe is megkenjük. Mandulaszeletekkel megszórjuk az oldalát és a tetejére is szórhatunk egy keveset ízlés szerint. A tejszínt habbá verjük és tetszés szerint díszítjük, Raffaello golyókkal is körbe pakolhatjuk.