Raffaello likőr

A házilag készített Raffaello likőr eszméletlen krémes, selymes, kókuszos ízű ünnepi ital. Ha az üveget, amibe töltjük feldíszítjük, méghozzá a Raffaellós dobozon található kis emblémákkal, akkor kiváló ajándék lehet Karácsonyra családtagjaiknak, barátainknak vagy akár a munkatársainknak. Meghitt romantikus Karácsonyi estéken párunkat is elvarázsolhatjuk vele. Nagyon mutatós és szinte percek alatt elkészíthető finomság.

Elkészítési idő: 25 perc 

Hozzávalók 4 személyre:

25 db Raffaello golyó, 4 evőkanál porcukor, 3 dl tej, 2,5 dl vodka, 2,5 dl tejszín, 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A Raffaello golyókat ketté vágjuk és eltávolítjuk belőle a mandula szemeket, majd turmixgépbe tesszük a kókuszos ostyákat. Hozzáadjuk a tejet, a cukrokat, a tejszínt és a vodkát is, majd alaposan összeturmixoljuk. Egy szűrő és egy tölcsér segítségével üvegbe töltjük, ugyanis átszűrjük, hogy ne legyen darabos a kókusztól, így lesz selymes. Lezárjuk légmentesen, majd hűtőbe tesszük, néha megrázogatjuk óvatosan, hogy ne álljon össze, hiszen a teteje elég sűrű a tejszíntől. Hideg helyen tároljuk, körülbelül 2 hétig őrzi meg a szavatosságát.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...