Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 30-35 db perechez:
45 dkg liszt, 1 egész tojás, 1 db tojássárgája, 10 dkg zsír, 8 dkg margarin, 0,5 csomag sütőpor, 15 dkg reszelt trappista sajt (a tésztába), 3 evőkanál tejföl, 2 teáskanál só, 1 db tojás a kenéshez, szezámmag a tetejére ízlés szerint
Elkészítése:
Egy tálban az összes hozzávalóból összeállítjuk a tésztát, majd 30 percre frissen tartó fóliába csomagolva hűtőbe helyezzük. A pihentetés letelte után lisztezett felületen kinyújtjuk körülbelül 0,5 cm vastagságúra, perec alakú szaggatóval kiszúrjuk. Amikor a kiszúrással végeztünk, a pereceket tojással lekenjük, majd szezámmaggal megszórjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a pereceket. Előmelegített sütőben 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Finom ropogós, omlós.