Habos isler


Elkészítési idő: 90 perc 

Hozzávalók a tésztához 10-15 db-hoz:

55 dkg liszt, 32 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál sütőpor 

A töltelék hozzávalói

5 db tojásfehérje, 145 ml víz, 35 dkg porcukor, 2 evőkanál citromlé

Hozzávalók a mázhoz:

4 tábla tejcsokoládé, 6 evőkanál étolaj

Elkészítése:

Egy tálba mérjük a hozzávalókat, amiből omlós tésztát készítünk majd 40 percre hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő lisztezett felületen kinyújtjuk 5 mm vastagságúra és kerek szaggatóval korongokat szaggatunk belőle. 160 fokos előmelegített sütőben világos színűre sütjük, majd kihűtjük. Amíg hűl a tészta elkészítjük a tölteléket, méghozzá a tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben a vizet a cukorral felforraljuk, amikor már felforrt összeöntjük őket, hozzáadjuk a citromlevet és addig verjük habverővel, amíg szobahőmérsékletű kemény habot nem kapunk. Ha elkészült a töltelék habzsák és tetszőleges díszítőcső segítségével a kihűlt tészta korongokra habot formázunk, amelyet lefedünk egy másik tészta koronggal A csokoládékat gőz fölött az olajjal felolvasztjuk, majd egyenként belemártjuk a süteményeket, rácsra helyezzük őket, hogy a felesleges csokoládé le csepegjen róluk, majd dermedésig hűtőbe helyezzük.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...