Mákos ribizlis háromszög


Elkészítési idő: 90 perc 

Hozzávalók a tésztához:

18 dkg liszt, 10 dkg darált mák, 10 dkg cukor, 1 teáskanál vaníliakivonat, 1/2 csomag sütőpor, 1 csipet só, 1 db citrom (reszelt héja), 2 db tojás, 1 dl étolaj, 1 dl tej

Hozzávalók a ribizliszószhoz:

35 dkg ribizli, 3 evőkanál cukor, 1 teáskanál citromlé, 50 ml víz

Hozzávalók a krémhez:

3 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, 25 dkg mascarpone

Hozzávalók a díszítéshez:

ribizliszósz és ribizli 

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 cm-es, kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és alaposan összekeverjük, majd a formába simítjuk, és körülbelül 35 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Rácsra borítva kihűtjük, majd félbe elvágjuk.

A ribizliszósz hozzávalóit sűrű állagúra összefőzzük, majd egy szitán átpasszírozzuk.

A tejben megfőzzük a pudingot a cukorral és ha kihűlt, kihabosítjuk a mascarponéval.

Az egyik tésztalapot visszahelyezzük a formába, rákenjük a krémet, befedjük a másik tésztalappal és a hűtőbe tesszük legalább 1 órára.

A zselatint elkeverjük a vízzel, megvárjuk még megduzzad, ezután folyósra melegítjük és összekeverjük a ribizliszósszal, majd a torta tetejére öntjük. A tortát ezután néhány órára visszatesszük a hűtőbe dermedni, majd ribizlivel díszítjük.

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...