Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók a tésztához:
36 dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 15 dkg darált dió
A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a kis mandulaformákba nyomkodjuk, úgy hogy pici mélyedés legyen benne. Majd 160°C-on 15 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók a krémhez:
6 dl tej, 6 evőkanál liszt, 2 tojássárgája, 30 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 30 ml mandulaaroma (lehetőleg zöld színű)
A krém elkészítése:
A lisztet, a tojássárgáját és a tejet habverővel elkeverjük lassú fokozaton csomómentessé, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A margarint és a porcukrot habosra verjük, majd a kihűlt krémmel egyneművé keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk az aromát. Amikor kész a krém, habzsák segítségével betöltjük őket, pár óra elteltével puha lesz és fogyasztható.
Tipp: a formát nem kell kikenni, szépen egy kis koppintással kijön belőle a tészta.