Mandula


Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók a tésztához:

36 dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 15 dkg darált dió 

A tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a kis mandulaformákba nyomkodjuk, úgy hogy pici mélyedés legyen benne. Majd 160°C-on 15 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók a krémhez:

6 dl tej, 6 evőkanál liszt, 2 tojássárgája, 30 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 30 ml mandulaaroma (lehetőleg zöld színű)

A krém elkészítése:

A lisztet, a tojássárgáját és a tejet habverővel elkeverjük lassú fokozaton csomómentessé, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A margarint és a porcukrot habosra verjük, majd a kihűlt krémmel egyneművé keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk az aromát. Amikor kész a krém, habzsák segítségével betöltjük őket, pár óra elteltével puha lesz és fogyasztható. 

Tipp: a formát nem kell kikenni, szépen egy kis koppintással kijön belőle a tészta. 

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...