A tepsi mérete: 25 x 35 cm
Hozzávalók a piskóta tésztához:
2 db egész tojás, 8 db tojássárgája, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 2 teáskanál sütőpor
Hozzávalók a mákkal szórt tésztához:
8 db tojásfehérje, 20 dkg cukor , 15 dkg liszt, 3 evőkanál mák, 1 teáskanál sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
7,5 dl 30 %-os habtejszín, 2,5 dl málnaszörp, 1 csomag étkezési zselatin
Elkészítése:
Egy 25x35 cm-es tepsit formát kibélelünk sütőpapírral és a sütőt 160 fokra előmelegítjük.
A piskóta és a mákos sütemény minden hozzávalója szobahőmérsékletű legyen.
A piskóta tészta elkészítése:
A 2 egész tojást és a tojássárgákat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot. Robotgép segítségével a legnagyobb fokozaton felverjük körülbelül 5-6 percig. Ha ezzel kész vagyunk a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk és óvatosan de alaposan összedolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a tepsiben és a sütőbe helyezzük, majd 25-30 alatt készre sütjük. Ha kihűlt a tészta kettévágjuk.
A mákkal szórt tészta elkészítése:
A tojásfehérjéket egy tálba tesszük és robotgéppel elkezdjük felverni majd 3 részletben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. A mákot, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleszitáljuk a habba, óvatosan spatulával elkeverjük. A tésztát belesimítjuk a tepsibe és körülbelül 35-40 percig sütjük 160 fokra előmelegített sütőben.
A krém elkészítése:
A zselatint megduzzatjuk hideg vízben 10 percig.
A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, ezután hozzáadjuk a málnaszörpöt, a felduzzasztott zselatint a mikróban felolvasztjuk és a három hozzávalót alaposan összekeverjük.
A sütemény összeállítása:
Az első réteg piskótát megkenjük a krém felével, majd rátesszük a mákos piskótát, erre kerül a másik adag krém és legvégül a piskóta ez lesz a teteje. 2 órára hűtőbe helyezzük, majd szeleteljük, tálalás előtt porcukorral megszórjuk.