Hozzávalók a leveshez 4 személyre:
4 liter hideg víz, 2 db húsleves kocka, 2-3 evőkanál tyúkzsír, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 db vöröshagyma, só, bors, petrezselyem ízlés szerint
Hozzávalók a májgaluskához:
2 db tojás, 25 dkg csirkemáj, zsemlemorzsa, só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
Egy lábasban feltesszük a hideg vizet, hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, a zsírt, a leveskockákat, megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd 30 percet főzzük.
Ez idő alatt a csirkemájat megtisztítjuk, megkapargatjuk, majd hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot és annyi zsemlemorzsát, hogy galuska állagú masszát kapjunk. Pihentetjük 15 percig, majd amikor a zöldségek már puhára főttek, egy galuska szaggató segítségével beleszaggatjuk a levesbe és így főzzük együtt még 7-8 percig.