Májgaluska leves zöldségekkel


Elkészítési idő: 60 perc 

Hozzávalók a leveshez 4 személyre:

4 liter hideg víz, 2 db húsleves kocka, 2-3 evőkanál tyúkzsír, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 db vöröshagyma, só, bors, petrezselyem ízlés szerint 

Hozzávalók a májgaluskához:

2 db tojás, 25 dkg csirkemáj, zsemlemorzsa, só, bors ízlés szerint 

Elkészítése:

Egy lábasban feltesszük a hideg vizet, hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, a zsírt, a leveskockákat, megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd 30 percet főzzük.

Ez idő alatt a csirkemájat megtisztítjuk, megkapargatjuk, majd hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot és annyi zsemlemorzsát, hogy galuska állagú masszát kapjunk. Pihentetjük 15 percig, majd amikor a zöldségek már puhára főttek, egy galuska szaggató segítségével beleszaggatjuk a levesbe és így főzzük együtt még 7-8 percig. 

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...