Lebbencsleves


A lebbencsleves örök klasszikus húsmentes leves, ami nagyon laktató és szinte mindenki ismeri. Egyszerű elkészíteni és gyorsan is tálalható, legfőképpen hétköznapi ételként fogyasztjuk, egy gyors ízes palacsinta tökéletesen passzol hozzá.

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg lebbencs tészta, 3 db közepes burgonya, 2 közepes fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma, 1 kisebb db paradicsom, 1 darab fehér paprika, 1 evőkanál pirospaprika, ízlés szerint só, bors 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2 evőkanál zsír, 0,5 olaj a tészta pirításához 

Elkészítése:

Egy serpenyőben pici olajban egyenletes barnára megpirítjuk a tésztát, majd félretesszük.

Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a fokhagymát és megpároljuk. Beletesszük a ketté vágott fehér paprikát, a paradicsomot, meghintjük a fűszerpaprikával, megsózzuk és 10 percig így pároljuk.

Ha ezzel megvagyunk felöntjük 3 dl vízzel, beletesszük a felkarikázott répákat, a felkockázott burgonyát és így főzzük 30 percet, majd hozzáadjuk a pirított lebbencstésztát, ha a tészta megfőtt, kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...