Hozzávalók 4 személyre a léhez:
4 liter hideg víz, 1 evőkanál zsír, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika, só, bors ízlés, 1 kávéskanál őrölt kömény
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra összeaprítjuk és zsíron megdinszteljük, vizet öntünk rá, hogy jól szétfőjön. Pirospaprikát szórunk bele, majd felengedjük vízzel, sóval, borssal, köménnyel ízlés szerint fűszerezzük. Felfőzzük, majd beletesszük a galuskákat és 30 percig főzzük.
Hozzávalók a tésztához 4 személyre:
30 dkg liszt, 3 db tojás, 1 csipet só, 2 evőkanál olaj, ízlés szerint őrölt bors
Elkészítjük a tésztát a megadott hozzávalókból, majd elkészítjük a borsozott olajos kencét, amivel megkenjük a tészta felületét. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd a kinyújtott tésztát megkenjük az olajos borssal. A megkent tésztát körülbelül 1 cm-es sávban behatjuk kétszer, majd ezt a lehajtott tésztát késsel levágjuk. A tésztacsíkokat elkezdjük lazán megcsomózni, majd minden csomót lecsípünk és addig folytatjuk, a csomózást, amíg a tészta elfogy.
Tipp: Érdemes a galuskát kiszedni a levéből és külön tálba tárolni, mert ennek a tésztának az a legfőbb tulajdonsága, hogy felissza a folyadékot, így nem maradna levünk.