Hozzávalók 4 személyre:
6 db kivi, 6 evőkanál porcukor, 1 evőkanál zselatinfix, 25 dkg túró, 2 dl habtejszín, 1 db citrom leve, 1 dl habtejszín a tetejére
Elkészítése:
A kiviket botmixerrel pépesítjük közben hozzáadunk 3 evőkanál porcukrot, majd a zselatinfixet is hozzákeverjük. Poharak aljába szétosztjuk a püré felét és dermedésig hűtőbe helyezzük. A túrót egy szűrő segítségével átpasszírozzuk, utána hozzáadjuk a másik 3 evőkanál porcukrot és az 1 db citrom levét. A habtejszínt felverjük és óvatosan a túróhoz keverjük. Ha megdermedt a kivis püré a hűtőben, akkor a túrós masszát rákanalazzuk a tetejére. A túró tetejére ráöntjük a maradék kivi pürét és újra hűtőbe tesszük 10-15 percre. Tálalás előtt felverjük a habtejszínt, majd habzsák segítségével halmot nyomunk a tetejére, menta levéllel és kivi szeletekkel díszítjük.