Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók 40-45 db pogácsához:
60 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 kávéskanál kristálycukor, 3 dkg élesztő, 25 dkg margarin, 30 dkg juhtúró, 3 db tojássárgája, 1 evőkanál só, 1 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt a tésztába
Elkészítése:
A tejet, a kristálycukorral meglangyosítjuk, ebben felfuttatjuk az élesztőt. A finomlisztet, a margarinnal elmorzsoljuk hozzákeverjük a szűrőn áttört juhtúrót, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat, a sót, a sajtot és végül a tejfölt. Összegyúrjuk, lágy tésztát kapunk, amelyből cipót formálunk, letakarjuk és meleg helyen 40 percet kelni hagyjuk. Amikor megkelt lisztezett felületen 3 cm vastagságúra nyújtjuk megkenjük tojással, enyhén bevagdossuk és 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Egymástól tisztes távolságra helyezve tepsibe sorakoztatjuk őket és 200 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Frissen, még langyosan a legfinomabb, így tálaljuk.