Elkészítési idő: 3 óra
Hozzávalók a 2 db 20 cm-es kakaós piskótához:
8 db tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 5 dkg cukrozatlan kakaópor, egy csipet só
Hozzávalók a krémhez:
50 dkg mascarpone, 3 dl hideg 30%-os tejszín, 5 evőkanál porcukor, 5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Hozzávalók a csokimázhoz:
5 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál olaj
A piskóta elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk a fehérjéből, a cukorból és a sóból kemény habot verünk majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kakaóport és a lisztet. Óvatosan összekeverjük vigyázzunk, hogy ne törjük.
Ketté vesszük egyenlő részre a masszát és két sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába töltjük. 175 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük majd kihűtjük.
A csokikrém elkészítése:
Amíg hűl, elkészítjük a csokikrémet a következőképpen. A hideg habtejszínt 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponét összedolgozzuk a maradék porcukorral és a kakaóporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot és a felhasználásig hűtőbe helyezzük. A krémet úgy fogjuk adagolni, hogy ez a mennyiség elég legyen a lapok megkenéséhez, vékonyan a torta oldalára és a tetejére díszítéshez.
A torta elkészítése:
A kihűlt piskótákat ketté vágjuk és egy lapot visszateszünk a tortaformába és megkenjük krémmel, így járunk el minden lappal, ha kész vagyunk betesszük a hűtőbe legalább 2 órára.
Ha letelt az idő kivesszük a formából és a maradék krémmel megkenjük kívülről is a tortát és újra hűtőbe helyezzük 30 percre. Az étcsokoládét és az olajat gőz fölött megolvasztjuk és a torta oldalára csurgatjuk, visszatesszük a hűtőbe dermedésig, legvégül a csokikrémmel habzsák segítségével díszítjük tetszés szerint és fondantból vagy marcipánból készült halloweeni díszekkel dekorálhatjuk.