Halloweeni csoki torta

 

Elkészítési idő: 3 óra 

Hozzávalók a 2 db 20 cm-es kakaós piskótához:

8 db tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 5 dkg cukrozatlan kakaópor, egy csipet só

Hozzávalók a krémhez:

50 dkg mascarpone, 3 dl hideg 30%-os tejszín, 5 evőkanál porcukor, 5 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Hozzávalók a csokimázhoz:

5 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál olaj 

A piskóta elkészítése: 

A tojásokat ketté választjuk a fehérjéből, a cukorból és a sóból kemény habot verünk majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kakaóport és a lisztet. Óvatosan összekeverjük vigyázzunk, hogy ne törjük.

Ketté vesszük egyenlő részre a masszát és két sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába töltjük. 175 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük majd kihűtjük.

A csokikrém elkészítése:

Amíg hűl, elkészítjük a csokikrémet a következőképpen. A hideg habtejszínt 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponét összedolgozzuk a maradék porcukorral és a kakaóporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot és a felhasználásig hűtőbe helyezzük. A krémet úgy fogjuk adagolni, hogy ez a mennyiség elég legyen a lapok megkenéséhez, vékonyan a torta oldalára és a tetejére díszítéshez.

A torta elkészítése:

A kihűlt piskótákat ketté vágjuk és egy lapot visszateszünk a tortaformába és megkenjük krémmel, így járunk el minden lappal, ha kész vagyunk betesszük a hűtőbe legalább 2 órára.

Ha letelt az idő kivesszük a formából és a maradék krémmel megkenjük kívülről is a tortát és újra hűtőbe helyezzük 30 percre. Az étcsokoládét és az olajat gőz fölött megolvasztjuk és a torta oldalára csurgatjuk, visszatesszük a hűtőbe dermedésig, legvégül a csokikrémmel habzsák segítségével díszítjük tetszés szerint és fondantból vagy marcipánból készült halloweeni díszekkel dekorálhatjuk.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...