Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók:
6 db tojás, 5 dl tejföl, 3 csomag vaníliás cukor, 4 csomag porzselatin (15 grammos Lucullus zselatint használtam), 2 dl szörp, 1,5 dkg cukrozatlan kakaópor, 7 dl víz, 15 evőkanál porcukor
Elkészítése:
Az 1. réteg úgy készül, hogy szétválasztunk 3 tojást, a tojássárgájához hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot, 5 evőkanál porcukrot és jól kikeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával. 1,5 dl vizet forralunk, hozzáadjuk a zselatint. Várunk picit amíg, hűlés után hozzákeverjük a tojásos keverékhez, majd egy formába öntjük. Magasabb falú tepsi vagy jénai tál tökéletesen megfelel, kb 20x30 cm-es méretű és a hűtőbe tesszük dermedni kb 20 percre.
A 2. réteg ugyanúgy készül, mint az első, annyi különbséggel, hogy a zselatin előtt belekeverjük a kakaóport, aztán jöhet a zselatin, eldolgozzuk. Kivesszük a hűtőből a megdermedt 1. rétegünket, és ráöntjük a tetejére a kakaósat, aztán vissza a hűtőbe kb 20 percre.
A 3. rétegbe 5 dl tejföl, 5 evőkanál porcukor és 1 csomag vaníliás cukor kerül. Ha ezt összekevertük, jöhet bele a 1,5 dl vízzel elkevert zselatin. Persze ezt is ugyanúgy, előbb felforraljuk, bele a zselatin, és várunk míg kicsit kihűl, majd úgy tesszük a keverékhez. Elővesszük a hűtőből az elkészült két réteget, majd ráöntjük a 3.-at is és mehet vissza újra pihenni kb 20 percre.
A 4. rétegbe nem kell más, mint 2 dl málna szörp (de igazából szerintem bármilyen jó) és most 2,5 dl. Felforraljuk a vizet, beletesszük a zselatint, hozzáadjuk a málnaszörpöt. Az utolsó rétegnél vigyázni kell, érdemes megvárni míg langyosra hűl, mert ha túl forrón tesszük rá a többi rétegre, átüthet rajta, és nem lesz csíkos. Ha langyos, ráöntjük a többi rétegre, visszatesszük a hűtőbe és hagyjuk összedermedni. Mire elkészült egy réteg az előző már meg is dermedt.
Tipp: érdemes fagyasztóba tenni a rétegeket, úgy hamarabb dermednek meg.