Az ideális tepsi méret a sütéshez:
18x30 cm vagy 20x25 cm
Hozzávalók 6 személyre:
15 dkg liszt, 8 dkg búzadara, 2 teáskanál sütőpor, 2dl görögjoghurt, 2 db tojás, 8 dkg cukor, 1 kávéskanál vanília aroma, 8 dkg olvasztott vaj, 15 db szeder, 3 őszibarack vagy bármilyen idény gyümölcs
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. A tojásokat fehéredésig kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot és az olvasztott vajat is. Amikor ezzel kész vagyunk belekeverjük lisztes keveréket és állni hagyjuk letakarva 25-30 percet. Amíg pihen a tészta a gyümölcsöket megtisztítjuk, ha szükséges, mert olyan gyümölcsöt használunk, akkor kimagozzuk, vagy megpucoljuk. Ha savanykás a gyümölcs nyugodtan megcukrozhatjuk.
A tepsit kikenjük vajjal, a tésztát beleöntjük és tetszőleges gyümölcsökkel kirakjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.