Grízes, gyümölcsös sütemény


Elkészítési idő: 60 perc

Az ideális tepsi méret a sütéshez:

18x30 cm vagy 20x25 cm

Hozzávalók 6 személyre:

15 dkg liszt, 8 dkg búzadara, 2 teáskanál sütőpor, 2dl görögjoghurt, 2 db tojás, 8 dkg cukor, 1 kávéskanál vanília aroma, 8 dkg olvasztott vaj, 15 db szeder, 3 őszibarack vagy bármilyen idény gyümölcs

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. A tojásokat fehéredésig kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot és az olvasztott vajat is. Amikor ezzel kész vagyunk belekeverjük lisztes keveréket és állni hagyjuk letakarva 25-30 percet. Amíg pihen a tészta a gyümölcsöket megtisztítjuk, ha szükséges, mert olyan gyümölcsöt használunk, akkor kimagozzuk, vagy megpucoljuk. Ha savanykás a gyümölcs nyugodtan megcukrozhatjuk.

A tepsit kikenjük vajjal, a tésztát beleöntjük és tetszőleges gyümölcsökkel kirakjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...