Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 4 személyre:
3 liter hideg víz, 1 evőkanál zsír, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika, só, bors ízlés, díszítéshez petrezselyemzöld
Krumpli gombóc hozzávalók:
50 dkg krumpli, 15 dkg liszt, só, 1 db tojás, 1 evőkanál zsír
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, sóval ízesítve vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük róla a levet, a krumplit összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. A főző levet félretesszük. Ezután lisztet szórunk a krumplira, hozzáadjuk a tojást, a zsírt, összegyúrjuk és diónyi gombócokat formázunk belőle.
A vöröshagymát megtisztítjuk, összeaprítjuk és zsíron megdinszteljük, vizet öntünk rá, hogy jól szétfőjön. Pirospaprikát szórunk bele, majd felengedjük a krumpli főzőlevével. Ha szükséges még vizet öntünk hozzá, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük. Felfőzzük, majd beletesszük a gombócokat is és akkor tudjuk, hogy megfőttek, ha feljönnek a leves tetejére. Petrezselyemzöldet helyezünk a tetejére és úgy tálaljuk.