Hozzávalók a kókuszos tésztához:
5 db tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál finomliszt, 1 csomag sütőpor
Kakaós-diós tészta hozzávalók:
10 dkg dió, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál finomliszt, 3 ek cukrozatlan kakaópor, 5 db tojásfehérje, 15 dkg cukor
Krém hozzávalói:
3 dl tej, 20 dkg cukor, 1 tasak vaníliás pudingpor, 10 db tojássárgája, 30 dkg vaj vagy margarin, 5 evőkanál csokoládéforgács (a tetejére)
Kókuszos tészta elkészítése:
A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel közepes fokozaton habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a cukrot és kemény habot keverünk. A lisztbe keverjük a sütőport és a kókuszreszeléket, majd egy 23 x 32-es sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszát belesimítjuk elegyengetjük és
sütjük 180 fokon 15 percig.
Kakaós-diós tészta elkészítése:
Amíg az első tészta sül, addig elkészítjük a barna tésztát a következőképpen. A diót és a sütőport a lisztbe keverjük, és a kakaót beleszitáljuk.
A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, és a diós-kakaós lisztet belekeverjük és ezt is úgy sütjük ki, mint a kókuszosat.
Krém elkészítése:
A pudingport habverővel beledolgozzuk a tejbe és feltesszük forrni, majd állandó keverés mellett beledolgozzuk a tojássárgákat. Levesszük a tűzről, és alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük. A keverést lassú fokozaton érdemes főzni, és állandóan keverni, nehogy a tojás összekapjon. Ahogy sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzhelyről, és addig keverjük, míg csak bírjuk, aztán lehűtjük.
Ha a pudingos sárga krém már félig kihűlt, akkor a puha vajat robotgéppel beledolgozzuk krémes állagúra.
A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokiforgácsot szórunk.
Helyezzük a hűtőbe pár órára, de a legjobb egy éjszakára, és utána szeletelhetjük.