Erdélyi raffaello

 


Elkészítési idő: 90 perc 

Hozzávalók a kókuszos tésztához: 

5 db tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál finomliszt, 1 csomag sütőpor

Kakaós-diós tészta hozzávalók

10 dkg dió, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál finomliszt, 3 ek cukrozatlan kakaópor, 5 db tojásfehérje, 15 dkg cukor

Krém hozzávalói

3 dl tej, 20 dkg cukor, 1 tasak vaníliás pudingpor, 10 db tojássárgája, 30 dkg vaj vagy margarin, 5 evőkanál csokoládéforgács (a tetejére)

Kókuszos tészta elkészítése:

A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel közepes fokozaton habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a cukrot és kemény habot keverünk. A lisztbe keverjük a sütőport és a kókuszreszeléket, majd egy 23 x 32-es sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszát belesimítjuk elegyengetjük és 

sütjük 180 fokon 15 percig.

Kakaós-diós tészta elkészítése:

Amíg az első tészta sül, addig elkészítjük a barna tésztát a következőképpen. A diót és a sütőport a lisztbe keverjük, és a kakaót beleszitáljuk.

A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, és a diós-kakaós lisztet belekeverjük és ezt is úgy sütjük ki, mint a kókuszosat.

Krém elkészítése: 

A pudingport habverővel beledolgozzuk a tejbe és feltesszük forrni, majd állandó keverés mellett beledolgozzuk a tojássárgákat. Levesszük a tűzről, és alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük. A keverést lassú fokozaton érdemes főzni, és állandóan keverni, nehogy a tojás összekapjon. Ahogy sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzhelyről, és addig keverjük, míg csak bírjuk, aztán lehűtjük.

Ha a pudingos sárga krém már félig kihűlt, akkor a puha vajat robotgéppel beledolgozzuk krémes állagúra.

A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokiforgácsot szórunk.

Helyezzük a hűtőbe pár órára, de a legjobb egy éjszakára, és utána szeletelhetjük.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...