Egyszerű bagettek


Elkészítési idő: 2 óra 

Hozzávalók 2 személyre:

40 dkg liszt, 2 teáskanál só, 1 kávéskanál cukor, 2 dkg élesztő, 2,5 dl langyos víz, 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral, majd a többi hozzávalót is egy tálba mérjük és lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Letakarva 1 órát kelesztjük. Ha megkelt lisztezett deszkára borítjuk majd 2 részre osztjuk, gombóccá formázzuk és még pihentetjük 20 percet, hogy újra dolgozható legyen a tészta. Ha pihent lisztes kézzel 2 rudat formázunk belőlük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a bagetteket belehelyezzük, éles késsel néhányszor ferdén bevagdossuk és újra letakarva meleg helyen 15 percig még kelesztjük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és mielőtt behelyezzük a tepsit a bagetteket alaposan lespricceljük vízzel és 20-25 perc alatt készre sütjük.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...