Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg liszt, 2 teáskanál só, 1 kávéskanál cukor, 2 dkg élesztő, 2,5 dl langyos víz, 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral, majd a többi hozzávalót is egy tálba mérjük és lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Letakarva 1 órát kelesztjük. Ha megkelt lisztezett deszkára borítjuk majd 2 részre osztjuk, gombóccá formázzuk és még pihentetjük 20 percet, hogy újra dolgozható legyen a tészta. Ha pihent lisztes kézzel 2 rudat formázunk belőlük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a bagetteket belehelyezzük, éles késsel néhányszor ferdén bevagdossuk és újra letakarva meleg helyen 15 percig még kelesztjük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és mielőtt behelyezzük a tepsit a bagetteket alaposan lespricceljük vízzel és 20-25 perc alatt készre sütjük.