Csúcsos habos isler

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók a tésztához 20 db-hoz:

30 dkg liszt, 

16 dkg margarin, 

8 dkg porcukor, 

2 db tojássárgája, 

1 evőkanál citromlé, 

1 teáskanál 10%-os ecet 

1 teáskanál sütőpor,

A töltelék hozzávalói: 

5 db tojásfehérje, 

150 ml víz, 

42 dkg porcukor, 

1 teáskanál vanília aroma 

Hozzávalók a mázhoz:

4 tábla ét- vagy tejcsokoládé, illetve lehet vegyesen,

7 evőkanál étolaj

Elkészítése:

Egy tálba mérjük a hozzávalókat, amiből omlós tésztát készítünk majd 40 percre, ha szükséges, mert lágyabb a tészta, akkor hűtőbe helyezzük. Ha letelt az idő lisztezett felületen kinyújtjuk 6 mm vastagságúra és tetszés szerinti méretű kerek szaggatóval korongokat szaggatunk belőle. 160 fokos előmelegített sütőben világos színűre sütjük, majd kihűtjük. 

Amíg hűl a tészta elkészítjük a tölteléket, méghozzá a tojásfehérjékből gőz fölött jó kemény habot verünk, közben a vizet a cukorral felforraljuk, amikor már felforrt (körülbelül 108°C-os) fokozatosan hozzáöntjük a cukorszirupot, hozzáadjuk a citromlevet és az ecetet, addig verjük habverővel, amíg szobahőmérsékletű (körülbelül 24-26°C-ra le nem hűl) nagyon kemény habot nem kapunk, ez eltarthat 15-20 percig is. Ha elkészült a töltelék habzsákba töltjük és tetszőleges díszítőcső segítségével a kihűlt tészta korongokra habot formázunk. Szinte rögtön hűtőbe helyezzük legalább 30 percre. A csokoládékat gőz fölött az olajjal felolvasztjuk (ne legyen forró) és egyenként belemártjuk habbal lefelé, majd visszaforditjuk a süteményeket, rácsra helyezzük őket, hogy a felesleges csokoládé le csepegjen róluk, majd dermedésig hűtőbe helyezzük. Ha megdermedt kínáljuk. 

Csúcsos habos isler

Elkészítési idő: 1,5 óra  Hozzávalók a tésztához 20 db-hoz: 30 dkg liszt,  16 dkg margarin,  8 dkg porcukor,  2 db tojássárgája,  1 evőkanál...