![]() |
Hozzávalók a tésztához 4-6 személyre:
2,5 dl hideg víz, 1 csapott mokkáskanál só, 1 púpozott evőkanál kristálycukor, 6 dkg margarin, 15 dkg liszt, 3 db egész tojás, 1 teáskanál vanília aroma, továbbá 5 dl olaj a sütéshez, porcukor a szóráshoz ízlés szerinti mennyiségben
Hozzávalók az étcsokoládés mártáshoz:
10 dkg étcsokoládé vagy tejcsokoládé, 1,5 dl forró tejszín
Elkészítése:
A vizet egy fém tálba öntjük majd közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a margarint és 1-2 percig forraljuk, majd beleszórjuk a lisztet és folyamatos kevergetéssel sűrűre főzzük, amíg el nem válik az edény falától és langyosra hűtjük. Egy kézi habverő vagy robotgép üstjébe áttesszük és közepes fokozaton keverni kezdjük. A vanília aromát és a tojásokat egyesével hozzáadjuk és addig keverjük, amíg egynemű tésztává dolgozzuk. Egy tetszőleges mintájú díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük a tésztát. Az olajat szintén közepes lángon felforrósítjuk de nem túl forróra, nehogy megégjen. Ha már forró az olaj óvatosan csíkokat nyomunk az olajba és aranybarnára sütjük őket. Ha megsültek akkor papírtörlőre helyezzük mindet. Még forrón porcukorral megszórjuk.
Ha kisültek a fánkok akkor mikrohullámú sütőben felforrósítjuk a folyékony állagú habtejszínt és beletördeljük az étcsokoládét. Alaposan összekeverjük és kihűtjük. Ha már egészen kihűlt, akkor a ropogós fánkokat belemártogatva kínáljuk.