Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 4 személyre:
8 dl tej, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg fehércsokoládé, 1 teáskanál vanília aroma, 5 csapott evőkanál étkezési keményítő, 2 x 1 dl tej
Elkészítése:
A tejet ketté öntjük 4-4 dl, külön-külön lábasba. Készíthetjük egyszerre is két lángon, ha ügyesek vagyunk. Ha felmelegedett mindkettő, akkor az egyikbe a fehércsokoládét és a vanília aromát, a másikba az étcsokoládét tördeljük bele.
A keményítőt ketté osztjuk, azaz 2 x 2,5 evőkanálra és csomómentesre keverjük külön-külön kis tálkában az 1-1 dl tejjel, majd hozzáöntjük a fővésben lévő csokoládékra és besűrűsítjük. Ha mégis csomósodna, akkor egy botmixerrel turmixoljuk össze. Előkészítünk 4 tetszőleges poharat és még forrón először az étcsokoládés pudingból öntünk bele tetszés szerint, majd 5-10 perce fagyasztóba helyezzük a poharakat. Addig a megmaradt lábasban várakozó pudingokat lassan kevergetjük, hogy ne sűrűsödjenek be. Amint megdermedt a puding a fagyasztóba elővesszük és ráöntjük a fehércsokoládé réteget és visszahelyezzük újra dermedésig. Ezt így addig folytatjuk, amíg el nem fogy a puding. Végül ha kész vagyunk és megtöltöttük a poharakat 1 órán át teljesen khűtjük. Végül a tetejüket megszórjuk csokoládé forgáccsal és már kínálhatjuk is.
Megjegyzés: nem muszáj egyszerre elkészíteni a kétféle pudingot, egymás után is tökéletesen ugyanez az eredmény, sőt így egymás után készítve, a dermedési időt könnyebben meghosszabbíthatjuk.
Tipp: ha mégis besűrűsödne a lábasban várakozó puding, akkor újra lassú tűzön felmelegítjük.